Пилешки гърди на грил в чеснова глазура

Пилешки гърди на грил в чеснова глазура Лакомник
Пилешки гърди на грил в чеснова глазура
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За глазурата:

1/4 ч.ч. ябълков оцет

1 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. лук на прах

2 ч.л. чили на прах

1/4 ч.ч. сос Уорчестър

1 ч.ч. кетчуп

1/4 ч.ч. меласа

1/4 ч.ч. кафява захар

1/4 ч.ч. мед

За пилето:

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

240 г пилешки гърди, нарязани на големи хапки

1/4 ч.ч. зехтин

Начин на приготвянe

Сипете оцета в тиган в средно силен огън и разтворете на средно силен огън в него чесновия, лучения и чили прах. След като заври, добавете сос Уорчестър, кетчуп, меласа, захар и мед. Намалете огъня и оставете да къкри докато се получат балончета.

В плик сипете съставките за пилето и разклатете, така че месото да се покрие добре. Изпечете на грил, като поръсите леко месото със зехтина. Покрийте всяко парченце с глазура и печете още около 5 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц