Пиле със зеленчуци в гювеч

Пиле със зеленчуци в гювеч Лакомник
Пиле със зеленчуци в гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
8
Автор
Кирил Христов, Варна
Лакомник Необходими продукти

1 пиле
5 картофа
100 г гъби печурки
200 г бекон
2 моркова
250 г грах
150 г царевица
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 червени чушки
1 пилешки бульон
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. риган
1 ч.л. черен пипер
1/2 връзка магданоз
олио
сол

Начин на приготвянe

Пилето се нарязва на порции, залива се с вода и се оставя да поври за 5 минути. Всички зеленчуци се нарязват на едри парчета. Около 250-300 мл от бульона на пилето се смесват с доматеното пюре, пилешкия бульон, ригана и черния пипер. Зеленчуците и нарязаният бекон се нареждат в намасления гювеч, като пилето се слага най-отгоре, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се заливат зеленчуците и пилето с бульона и подправките, добавя се и сол. Слага се капакът и се пече около 2 часа на 180 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц