Пиле с чесън
Крехко месце с невероятен аромат за обяд
Приготвяне
60 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разрежете пилето на половина през гърдите го подправете със сол, черен пипер, разтопеното масло и го запържете на силен огън до червеникава коричка. Обърнете пилето от другата страна, покрийте с капак, намалете огъня и оставете да се задушава за 25-30 минути, като през това време го обърнете леко. Ако пилето не е готово го оставете още 10 минути. Почистете чесъна, добавете сол и го пасирайте с 2/3 ч.ч. гореща вода и прибавете чесновата вода към пилето. Покрийте с капак и гответе още 10-12 минути на средна температура.
Още по темата
Почистете морковите и ги нарежете на дълги сламки. Почистете лука и го нарежете на колелца. Подправете ориза със сол и го разбъркайте с ръка, след това го измийте под...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп