Пиле с орехи



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Пилето се нарязва на порции, поставя се в тенджера, поръсва се с 1 кубче пилешки бульон, залива се с 1 л вода и се сварява. В сгорещеното олио се запържва нарязаният на ситно лук, поръсва се с червен пипер и се залива с част от бульона, в който е вряло пилето, за да се задуши. Прибавят се свареното пилешко месо, доматеното пюре и счуканите орехи. Ястието се задушава за още няколко минути, като се добавя размитото във вода брашно. Когато е готово, петровското пиле с орехи се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп