Пиле по френски

Пиле по френски Лакомник
Пиле по френски
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 сварено пиле

2 ч.ч. ориз

4 ч.ч. бульон

2 глави лук

3 моркова

4-5 гъби

2 ябълки

1 с.л. стафиди

4 яйца

80 г масло

 2 ч.ч. прясно мляко

1 с.л. коняк

1 ч.ч. настърган кашкавал

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Свареното пиле се нарязва на малки парчета и се поръсват с коняка. Оризът се запържва в 1/3 от маслото, осолява се, залива се с 3 ч.ч. бульон, прибавят се стафидите и се оставя да ври на тих огън, докато набъбне оризът. Нарязаните лук, гъби и моркови се задушават в 1/3 от маслото, заливат се с 1 ч.ч. бульон и се варят до омекване. С останалото масло се намазва тавичка, дъното на която се покрива с половината ориз, отгоре се подрежда месото и върху него останалият ориз. Яйцата се разбиват с прясното мляко, щипка сол и се залива ястието. Оставя се да престои 10 минути и се пече в умерена фурна. Поднася се с настърган кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц