Пиле по френски



Приготвяне
2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Свареното пиле се нарязва на малки парчета и се поръсват с коняка. Оризът се запържва в 1/3 от маслото, осолява се, залива се с 3 ч.ч. бульон, прибавят се стафидите и се оставя да ври на тих огън, докато набъбне оризът. Нарязаните лук, гъби и моркови се задушават в 1/3 от маслото, заливат се с 1 ч.ч. бульон и се варят до омекване. С останалото масло се намазва тавичка, дъното на която се покрива с половината ориз, отгоре се подрежда месото и върху него останалият ориз. Яйцата се разбиват с прясното мляко, щипка сол и се залива ястието. Оставя се да престои 10 минути и се пече в умерена фурна. Поднася се с настърган кашкавал.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп