Пиле по гръцки
Приготвяне
2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилето се нарязва на четвъртинки, начуква се леко, цепва се кожата при ставите и се срязват сухожилията. Поръсва се със сол, черен пипер, червен пипер и лимонов сок и се оставя да престои 1 час. Потапят се в олио и престоява ½ час. Медът се разбива с горчицата и малко олио. Пилето се намазва с тази смес и се пече на умерено силна скара по 10-15 мин. от всяка страна. Ябълките се срязват на две, почистват се от семето и се пекат заедно с пилето. Към порция пиле се поднася и печена ябълка.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп