Пиле печено по селски

Пиле печено по селски Лакомник
Пиле печено по селски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

4-5 домата

2-3 люти чушки

100 г масло

1 връзка копър

5-6 скилидки чесън

2 връзки пресен лук

1 връзка джоджен

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Дреболиите на пилето се сваряват в подсолена вода и се нарязват на дребно. В част от мазнината се задушават нарязаните лук, чесън и домати. Прибавя се черен пипер и се залива с малко от бульона. След като кипне сосът, се прибавят дреболиите, опечените, обелени и нарязани на ситно чушки и ситно нарязаният джоджен. Сместа се вари, докато остане на мазнина. Пилето се разрязва на две половини, осолява се, намазва се с останалото масло от двете страни и се пече на скара върху жар. Поднася се със задушените дреболии.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц