Пиле „Миланез”

Пиле „Миланез” Лакомник
Пиле „Миланез”
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 яйце, разбито

1 ч.ч. галета

1 с.л. настърган пармезан

4 пилешки пържоли или филета

3 с.л. зехтин

2 ч.л. лимонов сок

1⁄4 ч.л. сол и толкова пипер

4 ч.ч. зелена салата, нарязана

400 г боб от консерва, отцеден

1 ч.ч. домати, нарязани

1⁄2 ч.ч. лук, нарязан на ленти

лимонови резени за сервиране

Начин на приготвянe

Сложете яйцето в купа. На восъчна хартия смесете пармезана и галетата. Потопете филетата в яйцето и после ги оваляйте в сместа с галетата. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган на средно силен огън и гответе филетата около 5 минути, като ги обръщате от двете страни, докато станат златисти. Разбъркайте останалите 2 с.л. зехтин с лимоновия сок, солта, пипера, зелената салата, боба, доматите, лука и ги разбъркайте. Сервирайте филетата, гарнирани със салатата и резен лимон.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц