Пиле Жулиен

Пиле Жулиен Лакомник
Пиле Жулиен
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2-3 парчета пилешки гърди

250-300 г гъби

2-3 кисели краставички

шунка

5-6 с.л. доматен сос

4 с.л. заквасена сметана

2 с.л. олио + парче масло

подправка за пиле Picantina или смес от подправки по избор

настърган кашкавал

пържени картофи

Начин на приготвянe

Пилешкото се нарязва на тънки дълги лентички, подсушава се и се поръсва с подправката за пиле. Затопля се мазнината и пилешкото се поставя едно по едно в нея, запържва се до омекване на месото, добавят се нарязаните на филийки гъби и нарязаните на ивички шунка и се задушава още 10 минути. След тях се слагат и нарязаните на лентички краставички, като всичко вкупом се задушава допълнително около 5 минути. Идва ред на доматеният сос - добавя се постепенно и се разбърква, а след него и сметаната, пак се разбърква добре и се оставя на слаб огън за около още 5 минути. Изпържват се картофите. Месото се сервира върху канапе от пържени картофи и се поръсва с настърган кашкавал.

Още по темата
Още по темата
Пиле по ловджийски
Пилето се нарязва на порции. Картофите се режат на кръгове, гъбите и останалите продукти се редят  на пластове, като между тях се ръси от подправките. Наливаме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц