Пиле в тесто



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Пилето се осолява отвън и отвътре и се пълни с нарязаните на дребно дреболии, 4 с.л. Масло, нарязания лук, ориз, черен пипер, магданоз, 1 сварено и нарязано на ситно яйце,1 /2 ч.ч. вода и сол. От пресятото брашно,1 яйце, малко сол и вода се омесва тесто, което се разточва на кора с дебелина 0,5 см. Кората се намазва с 2 с.л. масло, прегъва се няколко пъти и отново се разточва. Намазва се с 1 с.л. масло, прегъва се, разточва се и се намазва с 1 с.л. масло. Върху кората се слага напълненото пиле и се покрива с краищата на кората. Намазва се с останалата мазнина и с разбитото яйце и се пече в умерена фурна 1-2 часа.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп