Пиле в пикантен сос

Апетитно ястие с пикантен сос


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Разтопете маслото в тенджера, добавете нарязаното на хапки и оваляно в брашно месо. Залейте с виното и след като се изпари, добавете настърганите моркови и целина, ситно нарязания лук и лют червен пипер. Залейте с топлия бульон и доматения сок, посолете. Затворете капака и варете. След това подправете със сол и черен пипер. Ако сосът е много рядък, размийте 1 с.л. вода в малко брашно и варете още няколко минути.
Още по темата

Почиства се пилето и се разделя на порции. Запържва се с 3/4 ч.ч. мазнина заедно с настъргания лук. Посолява се, поръсва се с червения пипер и се доливат 3 ч.ч. топла...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп