Пиле в мед по хавайски

Пиле в мед по хавайски Лакомник
Пиле в мед по хавайски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. ориз

100 г царевица

100 г грах

2-3 червени чушки

1 пиле около 2 кг

1 с.л. бяло вино

1 с.л. мед

½ лимон

1 ч.ч. босилек

1 ч.ч. кантарион

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 с.л. зехтин

 

Начин на приготвянe

Подправете пилето със сол и черен пипер и го намажете от всички страни с мед. Запържете зеленчуците в предварително загрята на средно силен огън мазнина и прибавете виното. След като са готови ги оставете да се охладят леко и напълнете с тях пилето. Поставете в тава и покрийте с фолио. Запечете в загрята до 250 градуса фурна за 45 минути. През това време пригответе соса, като смесите ситно нарязания босилек, лимоновия сок, сол и черен пипер. Залейте с него пилето преди сервиране. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц