




Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с 1 с.л. горчица пилето, поръсете го добре с пипера, розмарина и сол на вкус. В тиган загрейте 2 с.л. зехтин и запържете на висока температура пилето за около 6 минути. Извадете месото върху хартия и го запечете във фурната за 10 минути.
През това време запържете лука на средна температура докато омекне. Махнете тигана от огъня, прибавете виното и отново го върнете на котлона и задушете за 2 минути. Прибавете останалото количество горчица и ситно нарязания магданоз и разбъркайте.
Загрейте 1 с.л. зехтин в дълбока тенджера на средна температура. Запържете чесъна за 30 секунди, прибавете ситно нарязания спанак, подправете със сол и прибавете бульона, гответе за около 10 минути, докато омекне спанака. В порционна чиния сложете от спанака, а върху него пържолата. Полейте със соса от спанака.
