Пикантни рибни кюфтета с джинджифил
Приготвяне
30 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете на ситно лукса, чесъна и настържете джинджифила. Пасирайте рибата на кайма, разбъркайте с яйцето, половината от нарязания лук, чесън и джинджифила. Подправете със сол, черен пипер и куркума. Разбъркайте добре и оставете да се маринова в хладилник за 1 час. Почистете лимона и го нарежете на ситно, изцедете доматите. Запържете останалия лук, чесън и джинджифил, прибавете куркума, доматите, лимона и запържете за още 2-3 минути. Добавете червен пипер, кориандър и задушете за още 5 минути до готовност на соса. Подправете със сол и отнемете от огъня. Извадете каймата и оформете кюфтета, добавете ги към соса и задушете на слаб огън за 20 минути.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп