Пикантен киш с чедар и аспержи
Приготвяне
45 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете тава с 1 ч.л. зехтин и я поръсете с галета. Наредете картофените резени по дъното й от средата към края така, че леко да се припокриват. Полейте ги с малко зехтин и ги притиснете надолу. Запечете за 10 минути. Отделете 8-12 стръка аспержи. Останалите нарежете на парчета. Посипете картофения блат с една трета от настърганото сирене. Покрийте с парчетата аспержи, прибавете зеления лук и още една трета от сиренето. Целите аспержи подредете най-отгоре. Разбийте кондензираното мляко, яйцата и горчицата. Добавете сол и черен пипер на вкус. Излейте сместа върху киша и поръсете с останалото сирене. Печете около 35 минути или докато при проба с нож по него не полепва нищо.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп