Пикантен киш с чедар и аспержи

Пикантен киш с чедар и аспержи Лакомник
Пикантен киш с чедар и аспержи
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. галета

225 г дребни пресни картофи, нарязани на тънки резени

450 г аспержи, подрязани

черен пипер на вкус

100 г чедар, настърган

3 стръка зелен лук, нарязани

410 г кондензирано обезмаслено прясно мляко

3 яйца

1 ч.л. суха горчица

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете тава с 1 ч.л. зехтин и я поръсете с галета. Наредете картофените резени по дъното й от средата към края така, че леко да се припокриват. Полейте ги с малко зехтин и ги притиснете надолу. Запечете за 10 минути. Отделете 8-12 стръка аспержи. Останалите нарежете на парчета. Посипете картофения блат с една трета от настърганото сирене. Покрийте с парчетата аспержи, прибавете зеления лук и още една трета от сиренето. Целите аспержи подредете най-отгоре. Разбийте кондензираното мляко, яйцата и горчицата. Добавете сол и черен пипер на вкус. Излейте сместа върху киша и поръсете с останалото сирене. Печете около 35 минути или докато при проба с нож по него не полепва нищо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц