




В дълбока тенджера сложих изчистения и измит фасул и кокалите. Налях 3 литра вода и оставих съдържанието да ври, докато месото се отдели от костите, като малко преди да стане готово, сложих малко сол.
Извадих месото и го оставих да изстине. Върнах боба отново да ври, като му сложих нарязаните лук, чушки, моркови и лютото чушле. Сложих и посочените подправки (без чесъна), долях още 1 литър вода и варих всичко това до омекване на лука и морковите. Изчистих месото от костите и го сложих в тенджерата заедно с изчистените и нарязани на ситно скилидки чесън 5 минути преди да отстраня боба от котлона. Оставих вече готовият боб малко да поизстине и сервирах с люто чушле и червено вино.
Получи се невероятно вкусен и блажен бобец, който в магазините не можете да намерите.
