Печено пиле с канапе от ориз
Приготвяне
2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилето се обезкостява, месото се начуква леко, осолява се и се шпикова с парченца пушени гърди. Слага се в тавичка, залива се с 2-3 с.л. гореща вода и се пече до омекване, след което се изважда. Чушките се опичат, обелват и се нарязват на парчета. Нарязаният лук, настърганият морков, нарязаните домати се задушават в част от маслото и се осоляват. Прибавят се нарязаните чушки и ябълката, нарязана на филии. Задушената смес се изсипва в тава и отгоре се подреждат пилешките порции. Ястието се пече в умерена фурна. Оризът се запържва в останалото масло, залива се с 5 ч.ч. бульон, осолява се и се вари на слаб огън, докато оризът поеме водата. Месото се поднася върху ориза и зеленчуците от печеното пиле.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп