Печено пиле с канапе от ориз

Печено пиле с канапе от ориз Лакомник
Печено пиле с канапе от ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 пиле/кокошка

2 ч.ч. ориз

500 г домати

500 г чушки

2-3 люти чушки

1 ябълка

125 г масло

150 г пушени гърди

2 глави лук

1 морков

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Пилето се обезкостява, месото се начуква леко, осолява се и се шпикова с парченца пушени гърди. Слага се в тавичка, залива се с 2-3 с.л. гореща вода и се пече до омекване, след което се изважда. Чушките се опичат, обелват и се нарязват на парчета. Нарязаният лук, настърганият морков, нарязаните домати се задушават в част от маслото и се осоляват. Прибавят се нарязаните чушки и ябълката, нарязана на филии. Задушената смес се изсипва в тава и отгоре се подреждат пилешките порции. Ястието се пече в умерена фурна. Оризът се запържва в останалото масло, залива се с 5 ч.ч. бульон, осолява се и се вари на слаб огън, докато оризът поеме водата. Месото се поднася върху ориза и зеленчуците от печеното пиле.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц