Печено петле с месна плънка

Печено петле с месна плънка Лакомник
Печено петле с месна плънка
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 петле

1 глава лук

150 г варен език

100 г пушени гърди

1 филия бял хляб

2 яйца

½ ч.ч. сметана

1 щипка захар

сол

черен пипер

магданоз

лимонов сок

олио

Начин на приготвянe

Петлето се намазва отвътре с мазнина, сол, черен пипер и малко лимонов сок. Дреболиите се сваряват в подсолена вода, нарязват се на ситно заедно с лука и хляба. Прибавят се нарязаният на ивици език и суровите жълтъци, сол, черен пипер и магданоз. С тази плънка се пълни петлето, зашива се и се шпикова с парчета от пушените гърди. Залива се с гореща мазнина, малко от бульона от дреболиите и се пече в умерена фурна. Залива се със сметаната и се допича. Изважда се и сосът се сгъстява с брашното, разрежда се с бульона и се вари 5-10 мин. Подправя се със сол, черен пипер, щипка захар и лимонов сок. Сосът се поднася отделно от месото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц