Печено петле с месна плънка



Приготвяне
3 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Петлето се намазва отвътре с мазнина, сол, черен пипер и малко лимонов сок. Дреболиите се сваряват в подсолена вода, нарязват се на ситно заедно с лука и хляба. Прибавят се нарязаният на ивици език и суровите жълтъци, сол, черен пипер и магданоз. С тази плънка се пълни петлето, зашива се и се шпикова с парчета от пушените гърди. Залива се с гореща мазнина, малко от бульона от дреболиите и се пече в умерена фурна. Залива се със сметаната и се допича. Изважда се и сосът се сгъстява с брашното, разрежда се с бульона и се вари 5-10 мин. Подправя се със сол, черен пипер, щипка захар и лимонов сок. Сосът се поднася отделно от месото.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп