Печено брюкселско зеле
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Печено брюкселско зеле](https://lakomnik.bg/f/news/0/660_40c6e4eb07fc08c941afdfd8a2cb1e65.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
0
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Фурната се загрява на 200 градуса. Брюкселското зеле се измива и подсушава добре. Отрязват се върховете на зелето и се почиства от горните листа. В купа се разбъркват зехтинът, солта и черният пипер. Прибавя се брюкселското зеле и всичко се разбърква отвново. Брюкселското зеле се прехвърля в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене. Пече се 30 минути, като периодично брюкселското зеле се разбърква и обръща. Поднася се като самостоятелно ястие или като гарнитура.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп