




Предварително внимателно отделяме кожата на всяко бутче.
Редим в йенска тавичка, като всяко едно овалваме в готовата подправка за пиле. Поръсваме с мащерка и заливаме с разтворено бульонче.
Печем в умерена фурна на 200 градуса около 45-50 минути.
За гарнитурата:
В тиганче карамелизираме със зехтин или олио нарязаните на ситно моркови, стария кромид и гъбите. Прибавяме последователно граха, царевицата и ориза. Сипваме по малко от готовия пилешки бульон. Оставяме да покъкри за няколко минути, след което добавяме солта, черния пипер, мащерката и магданоза. Махаме от котлона и внимателно пълним кожичките на пилешките бутчета. Закопчаваме с клечка за зъби и редим в малка тавичка. Оформят се пълнени „джобчета”. Около тях изсипваме останалия пълнеж от ориза. Печем 20 минути.
Красиво, приятно и много вкусно! Добър апетит!
