Печени пилешки бутчета с гарнитура

Печени пилешки бутчета с гарнитура Лакомник
Печени пилешки бутчета с гарнитура
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Марияна Николова, Перник
Лакомник Необходими продукти

5-6 пилешки бутчета
подправка за пиле
1 пилешки бульон
За гарнитурата:
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. грах
1 ч.ч. варена царевица
1 ч.ч. гъби печурки
2 моркова
1 връзка пресен лук
1 глава стар кромид
сол
мащерка
черен пипер
пресен магданоз

Начин на приготвянe

Предварително внимателно отделяме кожата на всяко бутче.

Редим в йенска тавичка, като всяко едно овалваме в готовата подправка за пиле. Поръсваме с мащерка и заливаме с разтворено бульонче.

Печем в умерена фурна на 200 градуса около 45-50 минути.

За гарнитурата:

В тиганче карамелизираме със зехтин или олио нарязаните на ситно моркови, стария кромид и гъбите. Прибавяме последователно граха, царевицата и ориза. Сипваме по малко от готовия пилешки бульон. Оставяме да покъкри за няколко минути, след което добавяме солта, черния пипер, мащерката и магданоза. Махаме от котлона и внимателно пълним кожичките на пилешките бутчета. Закопчаваме с клечка за зъби и редим в малка тавичка. Оформят се пълнени „джобчета”. Около тях изсипваме останалия пълнеж от ориза. Печем 20 минути.

Красиво, приятно и много вкусно! Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц