Печени камби

Печени камби Лакомник
Печени камби
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Янка Вълканова, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

За един буркан от компот
80 г оцет
2 с.л. захар
1 с.л. сол
керевиз и моркови
2 аспирина

Начин на приготвянe

Почистените камби от дръжките и семките се слагат в тава и се задушават във фурната до смяна на цвета. 

След това на дъното на буркана се слагат: оцетът, захарта и солта, нарязан на ситно керевиз, моркови на кръгчета, 2 аспирина.

Топлите камби пълним в буркана, допълваме ги с водичката, пусната в тавата от тях. Затваряме ги с капачки.

Обръщаме ги няколко дена, докато се стопят захарта и солта и се прибират на хладно за зимата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц