Печена тиква с мед и орехи
Бърз и икономичен плодов десерт
Приготвяне
20 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Обелете и нарежете тиквата на парчета. Поръсете със захарта и оставете за една нощ в хладилник. Прехвърлете в тиган или малка тенджерка. Гответе на бавен котлон няколко минути, като разбърквате непрекъснато. После изсипете в тавичка, застлана с хартия. Сложете във фурната на 180 С за 10 минути. Сервирайте тиквата с мед, орехи и по желание сладолед или сметана.
Още по темата
Тиквата се обелва и сварява,след което я пасираме. В купа счукваме яйцата, прибавяме захарта и разбиваме с миксер. След това прибавяме олиото. Пресяваме брашното с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп