Печена тиква с мед и орехи

Бърз и икономичен плодов десерт


Приготвяне
20 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Обелете и нарежете тиквата на парчета. Поръсете със захарта и оставете за една нощ в хладилник. Прехвърлете в тиган или малка тенджерка. Гответе на бавен котлон няколко минути, като разбърквате непрекъснато. После изсипете в тавичка, застлана с хартия. Сложете във фурната на 180 С за 10 минути. Сервирайте тиквата с мед, орехи и по желание сладолед или сметана.
Още по темата

Тиквата се обелва и сварява,след което я пасираме. В купа счукваме яйцата, прибавяме захарта и разбиваме с миксер. След това прибавяме олиото. Пресяваме брашното с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп