Печена риба с лозови листа

Печена риба с лозови листа Лакомник
Печена риба с лозови листа
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Тодорка Станчева
Лакомник Необходими продукти

1 кг риба

сол

1/2 ч.ч. бяло вино

1 дафинов лист

4-5 зърна черен пипер

1 глава лук олио 

лозови листа

Начин на приготвянe

Рибата, която може да бъде сафрид, океанска скумрия, мерлуза, чернокоп, се почиства добре. Измива се, посолява се отвътре и отвън, сипва се половин чаша вино, слагат се 1 дафинов лист, 4-5 зърна черен пипер, нарязана на ивици глава лук, 4-5 с.л. олио. Оставя се да почине около час на хладно. През това време се приготвят лозовите листа. Всяка рибка се увива в лозово листо, нарежда се в тавичка и се пече в умерена фурна. Поднася се с горещи варени картофи и чисто масло. Ако нямате лозови листа, увивате в намаслена пергаментова хартия или фолио.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц