Печена пуйка с боб
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пуйката се нарязва на порции, шпикова се с 1-2 ивици от сланината и се слагат в тава, в която предварително е запържен нарязаният лук с червения пипер.Заливат се с малко бульон или вода и се пекат в умерена фурна около 40 мин. Изваждат се, а в тавата се слага полусвареният боб с морковите и доматеното пюре. Размесва се със сока от печенето, останалата нарязана сланина, а отгоре се подреждат порциите месо с кожата нагоре. Прибавят се малко разтопена мазнина, лютите чушки и се поръсват с магданоз и джоджен. Ястието се пече около 40 мин.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп