Печен фазан, пълнен с ечемик

Печен фазан, пълнен с ечемик Лакомник
Печен фазан, пълнен с ечемик
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 фазана, цели почистени

85 г масло

сол и пипер на вкус

За плънката:

200 г ечемик

2 с.л. зехтин

1 глава лук, ситно нарязан

100 г златни стафиди

2 с.л. наситнен пресен магданоз

кората и сока на 1/2 лимон

Начин на приготвянe

Сварете ечемика в малко гореща вода за около 20 минути, докато омекне. Отцедете и оставете настрана. Загрейте олиото и запържете лука, стафидите и ечемика в продължение на няколко минути. Добавете магданоза и настърганата кора от лимон и сока. След като изстине, напълнете фазаните. Загрейте фурната до 180 ° C.

Намажете птиците с масло, поръсете със сол и черен пипер на вкус и печете около час, като мажете птиците със соса в тавата от време навреме. При сервиране отрежете фазана на две и поднесете с половината плънка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц