Печен паприкаш със свинско
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Чушките се потапят за няколко минути във вряща подсолена вода, за да се обелят. Разрязват се по дължина и част от тях се нареждат в намазана с мас йенска тенджера. Поръсват се с разтопена мас, слагат се колелца от лука, отгоре се слагат пържолки от начукано свинско месо, осоляват се и се поръсват с червен пипер. Върху месото се редят пак чушки, лук, пържолки и т.н., като се завършва с чушки. Съдът се захлупва и се пече 40 мин. в умерена фурна. След това се отхлупва, ястието се поръсва с парченца масло и настърган кашкавал и се допича за 6-8 мин. в силна фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп