Петльова яхния

Петльова яхния Лакомник
Петльова яхния
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

800 г месо от петел

10-12 глави лук

2-3 домата

1 с.л. доматено пюре

2 с.л. брашно

125 г масло

1 ч.л. червен пипер

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на филии и се задушава в маслото, докато остане на мазнина. Прибавят се червеният пипер, настърганите домати и месото, нарязано на порции. Ястието се залива с 1-2 ч.ч. топла вода, осолява се и се задушава на тих огън, докато омекне месото. Слага се брашното, размито в малко студена вода, и черен пипер. Ври още 10 минути и ястието се поднася поръсено с магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц