




Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят 30 минути да се отцеди горчивината им. През това време гъбите се запържват, добавят се чесънът и копърът. Отцедените патладжани се изпържват до леко почервеняване. В йенски съд се слага ред патладжани, отгоре се слагат гъбите и натрошеното сирене, което е смесено с подправки, и се поръсва с магданоз. Отгоре - вторият ред патладжани, върху тях се реди ред кръгчета домати, пак се поръсва с магданоз. Яйцата се разбиват, смесват се с прясното мляко и се заливат патладжаните. Пече се около 30-40 минути на 180 градуса. След като стане готово, се настъргва кашкавалът на едро и пак се запича до готовност на кашкавала. Ястието се оставя леко да изстине, за да може да се нареже на порции.
Бон апети!
(Рецептата е от книгата “Лакомник”, стр. 111, малко добавих корекция, за да може да се използва в белтъчен ден на 90-дневната диета.)
