Патладжанена яхния

Патладжанена яхния Лакомник

Бързо, икономично и апетитно предложение за обяд или вечеря

Патладжанена яхния
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2-3 патладжана

100 мл олио

3-4 глави лук

1 морков

½ глава целина

3-4 домата

3-4 скилидки чесън

1 дафинов лист

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Патладжаните се нарязват на кубчета, осоляват се, престояват 20 минути, измиват се и се изпържват. Лукът се нарязва на филийки, задушава се в олиото с малко вода, прибавят се настърганите моркови и целина и задушаването продължава. Прибавят се част от доматите, нарязани на дребно, и чесънът, нарязан на филийки. Слагат се подправките и сместа се изсипва върху подредените в тавичка патладжани. Покрива се с ред патладжани и ред кръгчета от домати. Залива се с малко вода и се пече, докато остане на мазнина.

Още по темата
Още по темата
Френска яхния
Запържваме месото с малко брашно в олио. След като се зачерви, добавяме доматеното пюре, лука, чесъна и моркова. Добавяме подправките и малко вода и похлупваме с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц