Патладжанена яхния



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Обелете патладжаните и ги наржете на едри кубчета. Оставете ги да се отцедят, като леко ги намажете със сол. След това ги запържете в предварително загрята мазнина, за около 5 минути, така че да омекнат. Извадете готовите патладжани и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук, като прибавите брашното, червения пипер, нарязаните на ситно домати и чесъна. Долейте малко топла вода и оставете ястието да ври на тих огън. Накрая прибавете дафиновия лист, черния пипер и магданоза. Готовата смес изсипете във форма за печене, заедно с патлажданите. Разбъркайте и запечете за около 20-30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп