Патица с портокалов сос

Патица с портокалов сос Лакомник
Патица с портокалов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 или 4 гръдни пържоли от патица

1 глава лук

сок от 2 пресни портокала

1 бурканче сладко от портокал

сол

млян черен пипер

Начин на приготвянe

В тиган с дебели стени се запържва дребно нарязаният лук до почервеняване, добавя се сок от пресни портокали и кората от 1 портокал, след което се задушава за 15 минути. След това се прибавя сладкото от портокал и отново се задушава. На всяка от пържолите се слага сол и черен пипер. В тиган се загрява растително масло или зехтин и се запържват от двете страни за не повече от 8 до 10 минути. Патицата не трябва да бъде изсушена, вътрешността им трябва да бъде почти сурова.

Половината от мазнината от пържолите се изсипва в портокаловия сос и продължава да се задушава. Пържолите се режат на кубчета около 1 см. Поставят се в чиния и се заливат обилно с портокаловия сок. За гарнитура може да се предложат запечени картофи.  

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц