Патица с портокалов сос
Приготвяне
70 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тиган с дебели стени се запържва дребно нарязаният лук до почервеняване, добавя се сок от пресни портокали и кората от 1 портокал, след което се задушава за 15 минути. След това се прибавя сладкото от портокал и отново се задушава. На всяка от пържолите се слага сол и черен пипер. В тиган се загрява растително масло или зехтин и се запържват от двете страни за не повече от 8 до 10 минути. Патицата не трябва да бъде изсушена, вътрешността им трябва да бъде почти сурова.
Половината от мазнината от пържолите се изсипва в портокаловия сос и продължава да се задушава. Пържолите се режат на кубчета около 1 см. Поставят се в чиния и се заливат обилно с портокаловия сок. За гарнитура може да се предложат запечени картофи.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп