Патица с портокали
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В голям съд се загрява олиото, слага се разфасованото патешко месо и се запържва от всички страни. Добавя се бялото вино и съдът се похлупва, докато виното се изпари. След това се добавят сокът от портокалите и лимона, корите, нарязани на едро, черният пипер, солта, щипка настъргано индийско орехче и 2 с.л. ракия. Ако е необходимо, се долива и малко вода, за да се покрие месото. Ястието се похлупва с капак и се задушава на слаб огън около 2 часа. 10 минути преди да се свали от огъня, се слага и 1 с.л. разтворено във вода натурално пшенично нишесте.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп