Патешко с портокали

Патешко с портокали Лакомник

Изкусителна празнична рецепта, с която ще впечатлите гостите

Патешко с портокали
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг патешко месо

3 портокала

50 г масло

2-3 с.л. пшенично нишесте

3 с.л. бяло вино

1/2 к.ч. телешки бульон

1 ч.ч. портокалов ликьор 

Начин на приготвянe

Патешкото се нарязва на филии, посолява се и се изпържва за 3-4 минути в загрятото масло до златисто. След като стане златиста се намалява котлона и се слага капак да се задуши за около 20 мин. заедно с виното. С много остър нож се филетират портокалите, като сокът се запазва. Слагат се в ликьора. Нишестето се разтваря в малко бульон и заедно с бульона се добавя при патицата. Оставя се да ври, докато се редуцира на 2/3. Разбърква се често, за да не загори. След като патицата е готова се добавят портокалите.

Още по темата
Още по темата
Топ 10 празнични рецепти с телешко
Lakomnik.bg отново е вашият най-добър съветник за празничната трапеза и в тези светли дни ще ви затрупаме с вкусни идеи какво да сготвите за близките си и как да...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц