Патешко в портокалов сос

Патешко в портокалов сос Лакомник
Патешко в портокалов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г патешко месо

120 г масло

100 г портокалов ликьор (или друг)

3 с. л. брашно

5 портокала

черен пипер на вкус

сол на вкус

1/4 ч.ч. пилешки бульон

 

Начин на приготвянe

Поръсете патешкото със сол и пипер и намажете с масло. Обелете портокалите и  ги нарежете. Сложете месото в тава с портокалите и печете в предварително загрята фурна до готовност около 1 час на 180 градуса като от време на мажете месото с масло. Кората от три портокала кипнете с малко вода да омекне и пасирайте. Запържете брашното с 50 г масло и долейте с бульона. Добавете пасираните кори и бъркайте докато кипне. Пасирайте соса и смесете с ликьора, черен пипер и сол. Готовото патешко с портокали полейте със соса и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц