

Фолкпевицата Емилия е повече от щастлива, защото скоро стана майка за втори път. Тя не крие, че винаги е искала две деца и не се притеснява как ще съчетава ангажимените си и задълженията у дома. За нея семейният уют е на първо място. "Приготвянето на семейната вечеря никога не ми е тежало, за мен е част от ежедневието. Не го приемам като досадно задължение", споделя изпълнителката.
Необходими продукти:
4 бр. патешки гърди
2 ч.л. сол морска
4 ч.л. кафява захар
1 пак. канела на прах
100 мл вино червено
4 с.л. ликьор
1 с.л. брашно царевично
100 гр. малини
Начин на приготвяне:
Направете по няколко прореза през кожата на патешките гърди. Загрейте тиган, изпържете месото с кожата надолу, до покафеняване. Смесете солта, канелата и захарта, поръсете с тази смес гърдите. Обърнете ги и запържете и от другата страна. Обърмете, поръсете и откъм кожата и пържете само за още 1 минута. Извадете и сложете в топло плато. Смесете виното, ликьора и брашното. Изсипете в тигана и гответе за 3 минути. След това добавете малините и оставете на котлона за няколко минути, колкото да се затоплят малините. Нарежете патешките гърди и ги сервирайте със соса.
