Пататник
Приготвяне
1 час
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Настъргват се обелените картофи и се смесват с натрошеното сирене и ситно нарязаните лук и джоджен. Прибавяме яйцата, черния пипер и 1/2 от олиото и объркваме добре. В голяма, намазана с олио, тава слагаме 3 листа от корите, като всяка се намазнява. Сместа се изсипва върху намазнените листа и покриваме с останалите листа кори, като отново намазняваме всяка една. На най-горната кора разпределяме маслото, нарязано на парчета. Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна до 180 градуса, докато отгоре пататникът се зачерви.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп