Пататник

Пататник Лакомник
Пататник
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
6
Автор
Живка Андонова
Лакомник Необходими продукти

500 г картофи
250 г сирене
1 глава лук
2 яйца
черен пипер на вкус
1 к.ч. олио
точени кори за баница
50 г краве масло
олио за тавата

Начин на приготвянe

Настъргват се обелените картофи и се смесват с натрошеното сирене и ситно нарязаните лук и джоджен. Прибавяме яйцата, черния пипер и 1/2 от олиото и объркваме добре. В голяма, намазана с олио, тава слагаме 3 листа от корите, като всяка се намазнява. Сместа се изсипва върху намазнените листа и покриваме с останалите листа кори, като отново намазняваме всяка една. На най-горната кора разпределяме маслото, нарязано на парчета. Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна до 180 градуса, докато отгоре пататникът се зачерви.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц