




В отделен съд се приготвя блатът, като се слагат и разбиват последователно яйцата, захарта, водата, олиото, брашното, ванилията и ромът. Приготвената смес се изсипва в намаслена тава с правоъгълна или квадратна форма, на дъното на която е поставена предварително намаслена хартия. Дебелината на блата не трябва да надвишава 4-5 мм. Пече се в умерена фурна. Желатинът се смесва с 1 чаена чаша вода. Съдът се поставя на водна баня до разтварянето на желатина, след което се изважда и се оставя да изстине. Кремът се приготвя, като най-напред се разбива сметаната със захарта. След това се прибавят последователно избраните по вкус сладка и ядки. Накрая се добавя разтвореният и охладен желатин. Сместа се разбива много добре, след което се изсипва върху блата. Размазва се равномерно върху него. Готовото парфе се слага в хладилник. Преди поднасяне се нарязва на квадратни парчета.
