Парфе
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар и 3 с.л. брашно, а белтъците - с 1 ч.ч. захар. Млякото се сварява и се оставя 1 литър за крема. В 1 литър мляко се прибавят жълтъците да стане гъст крем. След като изстине кремът, се прибавя желатинът, а той се разтваря в 300 мл мляко. Бъркаме до еднородна смес и прибавяме разбитите белтъци.
Готовия крем разделяме на 2 части. Едната се прави кафява с какаото. В тава се изсипват бялата и кафявата смес, разбърква се леко с вилица и се оставя да стегне малко в хладилник. След това заливаме отгоре с разтопените поотделно бял и кафяв шоколад, разбъркваме леко с вилица и оставяме да стегне.
Приятен апетит!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп