

Астор е истински магьосник и в кухнята. Всичките му приятели са влюбени в арменските специалитети, които готви. Също толкова добре може да приготвя и традиционни нашенски ястия. Той винаги си слага зимнина от кисели краставички, кисело зеле и печени, стерилизирани патладжани, които след това прилага в свои рецепти цяла зима.
Необходими продукти:
1 глава лук
1 скилидка чесън
500 гр нарязани домати
600 гр патладжани от буркан:
300 гр настърган пармезан
босилек
масло
олио
Начин на приготвяне:
Нарязаният на ситно лук се запържва в олиото, слагат се счуканият чесън, доматите и босилекът и се вари 30 минути. В намаслена тавичка се слага слой сос, отгоре извадените от буркан печени патладжаните и се поръсва с пармезана. Пече се 20 минути на 250 С.

