Паниран мозък с гарнитура от задушени зеленчуци
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Мозъкът се кисне в студена вода и оцет 1 час. След това се пуска във вряща подсолена вода заедно с 1 морков, целина и 1 глава лук. Вари се около 1 час, докато побелее. Изважда се и още докато е горещ, се изчистват ципите. Изстиналият мозък се нарязва на филии и се потапя в брашно, разбито яйце, галета и се пържи в силно горещо олио. Отделно се нарязват на тънки кръгчета морковите и се задушават в малко вода и сол. Като омекнат, се прибавят нарязаните картофи, 3-4 с.л. масло и задушаването продължава, докато омекнат и картофите. Мозъкът се поднася с тази гарнитура, поръсена с магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп