Пандишпанена торта със сметана и плодове

Пандишпанена торта със сметана и плодове Лакомник
Пандишпанена торта със сметана и плодове
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
12
Автор
Димитринка Загорова, Казанлък
Лакомник Необходими продукти

За два блата:
5 яйца
5 с.л. брашно
5 с.л. захар
плодове по избор (киви, банани, малини)
бяла сметана
1 шоколад
по желание какао - 3-4 лъжички

Начин на приготвянe

Отделяме жълтъците и белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта, а белтъците - отделно. След като се разбият на сняг, се смесват с бавни движения и постепенно добавяме брашното. И след като ги смесим, слагаме да печем на загрята фурна.

Разбиваме сметана по желание (бяла, кафява), нарязваме плодовете и си приготвяме сок за сиропиране.

Вече като ни е приготвено всичко, взимаме поднос, слагаме блата, сиропираме, слагаме сметана и плодове, и така - всички блатове.

Украсяваме със сметана, плодове, настърган шоколад (кокосови стърготини по желание).

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц