Панакота с шоколад

Панакота с шоколад Лакомник
Панакота с шоколад
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2,5 ч.л. желатин

50 мл студена вода

400 г заквасена сметана

300 мл прясно мляко

2-3 ч.л. инстантно кафе

3 с.л. захар

200 г шоколад млечен

1-2 ч.л. кафе ликьор

20 г масло

Начин на приготвянe

Желатинът се поставя в студена вода и след набъбване се разтопява на водна баня или микровълнова. Оставя се леко да се охлади. Затоплят се на водна баня или  млякото с кафето и шоколада до разтопяване. Затопля се сметаната със захарта до стопяване на захарта. Смесват се и ароматизират. Прибавя се желатина, разбърква се добре. Маслото се набожда на вилица и с него отново се разбърква крема до стопяването му. Налива в порционни купи. Поставя се в хладилник да стегне най- малко 6 часа. Гарнира се по желание. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц