Панакота

Панакота Лакомник

Прекрасна идея за лек десерт

Панакота
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 литър сметана

250 гр захар

1 опаковка желатин

1 с.л. брашно

250 мл прясно мляко

Начин на приготвянe

Загрейте млякото, но без да кипва. Разтворете желатина и след като набъбне го смесете с брашното. Кипнете сметаната за няколко минути с 1 чаша захар, свателе от котлона и бавно изсипете в млякото при непрекъснато бъркане. Останалата захар карамелизирайте и покриите вътрешните страни на подготвените за панакотата купички. Напълнете ги с млечно-сметановата смес и оставете да стегнат за 24 часа в хладилник.

Панакотата се сервира със сос от (ягодово) сладко.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц