Палачинкова месна торта

Палачинкова месна торта Лакомник

Невероятно вкусна идея за палачинкова торта

Палачинкова месна торта
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За палачинките:

3 яйца

1 ч.ч. брашно

1 ч.ч. прясно мляко

щипка сол

щипка сода за хляб

За плънката:

500 г кайма

2 глави лук

3 домата

3 скилидки чесън

сол

олио

черен пипер

Начин на приготвянe

Каймата се пържи заедно с наситнения лук, сол, черен пипер, червен пипер и чесън. Добавят се ситно нарязаните домати, магданоз и се оставя да поизври течността. От брашното, яйцата, сол и сода, разбити в прясното мляко, се прави палачинкова смес. С нея се правят палачинки, съобразени с големината на съда, в който ще се прави тортата. На дъното на съда се слага палачинка и върху нея се изсипва част от плънката, върху нея пак палачинка и смес и така до свършване на продуктите. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал. Тортата се пече в предварително загрята фурна около 15 мин.

Още по темата
Още по темата
Палачинки с пиле
http://www.youtube.com/watch?v=pwptGjUmcH8
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц