Упътване стъпка по стъпка
Разбивате яйцата, сипвате млякото и прибавяте олиото, ванилията, щипка сол, пудрата захар и разтопеното масло. Разбивате отново и прибавяте брашното на две части. Разбивате до получаване на гладка смес.
Покривате кашата и оставяте да престои около половин час на стайна температура. В плитък загрят тефлонов тиган, среден размер, с помощта на малък черпак сипвате от сместа, разклащате, за да покрие цялото дъно, и печете от двете страни. Трябва да внимавате да не ги препечете, нито да ги оставите сурови. Цветът, който трябва да постигнете, е светлокафяв.
Предварително сте си подготвили наблизо две големи чинии, сладкото и сиренето. Когато стане готова палачинката, я поставяте в едната чиния, намазвате с малко сладко, поръсвате с настъргано сирене и завивате на руло.
Слагате в другата чиния с ръба надолу, за да не се отвие, и т.н., докато изпечете всички палачинки.
Безспорно палачинката е царица на десертите! Така приготвени, няма как да не си оближете пръстите!