Палачинки с тиквички и кашкавал

Палачинки с тиквички и кашкавал Лакомник
Палачинки с тиквички и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Нела Христова, Габрово
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. настъргана и отцедена тиквичка

2 ч.ч. прясно мляко

2 яйца

1 ч.ч. брашно

2 с.л. нарязан магданоз

1/2 ч.ч. настърган кашкавал

1 ч.л. бакпулвер

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Тиквичката се настъргва, леко се осолява и се поставя в цедка да се отцежда от водата. В купа се разбиват първо яйцата. Към тях се добавят брашното с бакпулвера, настърганият кашкавал, отцедената тиквичка, солта, черния пипер, магданоза и прясното мляко. Сместа се покрива и съхранява в хладилник за около час, но може и да се използва веднага. Ако се е сгъстила много, се долива още малко мляко. Загрява се намаслен, с незалепващо покритие тиган на средна температура. Изсипва се от сместа и палачинките се пържат до златисто и от двете страни.

* От това количество продукти стават 8 броя палачинки (при диаметър на тигана - 25 см).

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц