Пай с череши

Пай с череши Лакомник
Пай с череши
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Антоанета Мавродиева, София
Лакомник Необходими продукти

600 г череши

500 г брашно
125 г масло
150 г пудра захар
125 г крема сирене
100 г захар
100 мл прясно мляко
3 яйца
150 г орехи
12 с.л. галета
канела
ромова есенция
2 ванилии
2 с.л. натурално нишесте

Начин на приготвянe

Най-напред се приготвят черешите. Измиват се и се почистват от костилките, прибавя се 100 мл вода и се слагат на умерен огън да заврят. След това се прибавят 100 г захар и двете лъжици нишесте. Вари се, докато се посгъсти. Маслото се нарязва на парченца и се смесва с пресятото брашно и бакпулвера. Добавят се пудрата захар, крема сиренето и се правят на трохи. Прибавят се постепенно и двете яйца, както и прясното мляко. Омесва се средно меко тесто и се оставя в хладилника за 1 час. След това от тестото се отделя една трета и се оставя настрани. Другото тесто се разточва на кора и се покрива тавичка, намазана с масло. Отстрани на тавата се прави борд от тестото, след това се изсипват счуканите на едро орехи, галетата и канелата. Към черешите се прибавя ромовата есенция и се изсипват върху тестото. От другото тесто се разточва кора и се режат лентички. Поставят се върху черешите, като се оформя решетка. Пече се в умерена фурна на 180 градуса. След като поизстине, може да се поръси с пудра захар. Аз лично го поднасям леко топло с две топки сладолед.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц