




Разбийте разтопеното и охладено масло с яйцето до еднородна смес. Прибавете водата, брашното, солта и замесете тесто. Завийте го с кухненско фолио и оставете в хладилник за около 30 мин. Размийте в купа каймата с около 1 ч.ч. вода и малко олио. Изсипете в горещ тиган и пържете, като разбърквате често, за да стане каймата на трохи. Нарежете лука и две чушки (една червена и една зелена) на ситно. Прибавете към каймата и запържете и тях. Подправете с черен и червен пипер. Разточете тестото с диаметър по-голям от този на тавата, в която ще печете пая. Притиснете към стените и с помощта на точилка отстранете излишните крайчета тесто. Разпределете каймата равномерно и покрийте с настъргания предварително кашкавал. Върху него подредете кръгчета домати и тези от останалата една зелена чушка. Поръсете с чубрица и печете в загрята умерена фурна до запичане на кашкавала.
