Пай с кайма

Пай с кайма Лакомник
Пай с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Ирина Андреева, Тетевен
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

50 г масло

1 яйце

3 с.л. студена вода

200 г брашно

1/2 ч.л. сол

За пълнежа:

500 г кайма

1 червена чушка

2 зелени чушки

1 глава кромид лук

1 глава воден лилав лук

2 с.л. олио

черен пипер

червен пипер

300 г кашкавал

2 малки домата

чубрица

Начин на приготвянe

Разбийте разтопеното и охладено масло с яйцето до еднородна смес. Прибавете водата, брашното, солта и замесете тесто. Завийте го с кухненско фолио и оставете в хладилник за около 30 мин. Размийте в купа каймата с около 1 ч.ч. вода и малко олио. Изсипете в горещ тиган и пържете, като разбърквате често, за да стане каймата на трохи. Нарежете лука и две чушки (една червена и една зелена) на ситно. Прибавете към каймата и запържете и тях. Подправете с черен и червен пипер. Разточете тестото с диаметър по-голям от този на тавата, в която ще печете пая. Притиснете към стените и с помощта на точилка отстранете излишните крайчета тесто. Разпределете каймата равномерно и покрийте с настъргания предварително кашкавал. Върху него подредете кръгчета домати и тези от останалата една зелена чушка. Поръсете с чубрица и печете в загрята умерена фурна до запичане на кашкавала.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц