




Фурната се загрява до 250 градуса. Чушката се изпича, обелва се и се изчиства от семената, след което се нарязват на тънки ивички. Кромидът и чесънът се нарязват на ситно, а грахът се бланшира. Кокошката се разделя на 6 порции, свинското месо се нарязва на кубчета. Първо запържваме кокошето месо, осолено и подправено с черен пипер, а след това свинското месо и мидите. Рачетата първо се сваряват, а след това се запържват до червено.
В останалия зехтин се запържват кромидът и чесънът, добавят се доматите и грахът, а след това шафранът, черният и червеният пипер, дафиновият лист и солта. Бульонът се кипва и в него се добавя оризът, вари се 25 мин, след което се изсипва в тава, добавят се нарязаните чушки, върху тях се разстилат изпърженото месо и морските дарове, запича се още 15 мин. Поднася се с тавата.
