Паеля

Паеля Лакомник
Паеля
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г месести домати

1/2 бр. охладена кокошка (460 г обезкостено месо с кожата)

175 г свинско филе

200 г миди

6 бр. малки рака (125 г рачешко месо или рулца)

150 г грах

250 г кръгъл ориз

1 бр. червена чушки

1 бр. глава кромид лук

3 бр. скилидки чесън

4 с.л. зехтин

1/2 бр. лимон

Подправки:

сол

млян черен пипер

2 гр. шафран

1 ч. л. червен пипер

1 дафинов лист

1 пакет и 1/4 от сух месен бульон

Начин на приготвянe

Фурната се загрява до 250 градуса. Чушката се изпича, обелва се и се изчиства от семената, след което се нарязват на тънки ивички. Кромидът и чесънът се нарязват на ситно, а грахът се бланшира. Кокошката се разделя на 6 порции, свинското месо се нарязва на кубчета. Първо запържваме кокошето месо, осолено и подправено с черен пипер, а след това свинското месо и мидите. Рачетата първо се сваряват, а след това се запържват до червено.

В останалия зехтин се запържват кромидът и чесънът, добавят се доматите и грахът, а след това шафранът, черният и червеният пипер, дафиновият лист и солта. Бульонът се кипва и в него се добавя оризът, вари се 25 мин, след което се изсипва в тава, добавят се нарязаните чушки, върху тях се разстилат изпърженото месо и морските дарове, запича се още 15 мин. Поднася се с тавата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц