Охлюви – сладка баница

Охлюви – сладка баница Лакомник
Охлюви – сладка баница
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
15
Автор
Марияна Желязкова, Бургас
Лакомник Необходими продукти

3 яйца
1 ч.ч. топло прясно мляко
мая, колкото кибритена кутия
щипка сол
1 ванилия
1 с.л. олио
около 1 кг брашно
малко масло
200-300 г орехи
За сиропа:
1 кг захар
1 л вода

Начин на приготвянe

Замесваме от всичките продукти тесто, което оставяме да втаса. След това разделяме тестото на 5 равни по големина топки. Разточваме всяка една от топките, като ги нареждаме една върху друга и помежду им ги намазваме с малко масло и поръсваме със счукани орехи. После навиваме всички разточени и поръсени с орехи листа на руло. Нарязваме го на шайби, дебели не повече от 2 см. Нареждаме ги в тава и ги оставяме да бухнат. Печем в умерена фурна. След като изстинат, се заливат със сироп от 1 л вода и 1 кг захар (сиропът трябва да е студен). Аз винаги правя по-голяма доза и като ги изпека, ги съхранявам в хартиен плик две-три седмици, когато ни се прияде - ги заливам със сироп.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц